7 syytä ilmalämpöpumpun valintaan vapaa-ajan asuntoon - lue vinkit!

11 huhtikuuta, 2019

Ilmalämpöpumppu on yksi edullisimmista ja helpoimmista tavoista saada kustannussäästöjä omaan energiakulutukseen. Myös sisäilman laatu ja erityisesti viilennysominaisuus ovat monelle tärkeitä syitä ilmalämpöpumpun hankinnalle. Ilmalämpöpumput ovat yleistyneetkin viime vuosina niin kotien kuin vapaa-ajan asuntojen lämmittäjinä.

Ilmalämpöpumppu soveltuu erinomaisesti muun muassa vapaa-ajan asunnon viilentämiseen. Vapaa-ajan asuntojen tilat ovat pääsääntöisesti suhteellisen pieniä, jolloin viileä ilma päästään hyödyntämään koko tilassa tehokkaasti. Lämmittämis-toiminto lisäksi pidentää mökkeilykautta reilusti. Ilmalämpöpumppu myös kierrättää esimerkiksi takan antamaa lämpöä, joten saat karsittua lämmityskuluja monella eri tavalla. Tutustu alta hyviin syihin hankkia ilmalämpöpumppu ja perehdy asennuspaikka- ja käyttövinkkeihin. Jos sinulla nousee jotain kysyttävää, autamme mielellämme! Yhteystietomme löydät sivun alalaidasta.

Seitsemän hyvää syytä hankkia ilmalämpöpumppu:


- Viilennysominaisuus takaa loman ajaksi makeat yöunet edullisesti (n. 1 euro/ hellevuorokausi).

- Jäähdyttäminen poistaa myös huoneilman kosteutta ja lisää siten asumismukavuutta. Ei enää tahmeaa oloa helteellä!

- Ilmalämpöpumppu puhdistaa ja raikastaa sisäilmaa, esimerkiksi allergeenit ja epämiellyttävät hajut sekä jotkin bakteerit poistetaan sisäilmasta!

- Lämmitysominaisuudella jatkat kätevästi ja edullisesti mökkikautta keväällä ja syksyllä. Säästät selvää rahaa samalla kun säätät luontoa.

- Etäohjaimella käynnistät ilmalämpöpumpun jo kotoa lähdettäessä. Mökkisi on lämmitetty tai viilennetty perille saapuessasi!

- Ilmalämpöpumpulla saat levitettyä takan lämmön tasaisesti huonetilaan.

- Mökki pysyy parempikuntoisena, kun ylläpitolämpötila säilytetään vähintään 10˚C:ssa. Myös kosteushaitat vähenevät!

- Ilmalämpöpumpun avulla voit säästää energiaa lämmityksessä 30–50 % nykyisestä lämmitysjärjestelmästäsi riippuen.

 

ILP ostajan opas

Vinkkejä ilmalämpöpumpun asennukseen ja käyttöön parhaiden ominaisuuksien saavuttamiseksi.

Asennuspaikan valinnalla on merkitystä! Varmista asennuspaikkaa valittaessa, ettei ilman puhallukselle ole välittömiä esteitä. Sijoituspaikan tärkeys korostuu isommissa kohteissa, joissa on useampi kerros. Tällaisissa tapauksissa viilennystarkoitukseen tarkoitettu sisäyksikkö sijoitetaan pääsääntöisesti yläkertaan, mistä huonelämpötilaa raskaampi viilennysilma valuu osittain myös alakertaan. Viileä ilma kannattaa puhaltaa sisäyksiköltä kattoa kohti. Näin viileä ilma saadaan puhallettua tasaisesti ja miellyttävästi huoneilmaan ilman vedontunnetta. Huomioi myös takan paikka ilmalämpöpumpun paikkaa valitessasi! Muista, että väliseinä on ilmalämpöpumpun vihollinen ja auki oleva ovi ystävä!

Edullinen lämmitys voi pidentää mökkeilykautta huomattavasti! Lisäksi Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen, joten kesäkaudellakin lämmityksellä voi ajoittain olla suuri tarve. Tässä tosiasiassa piilee myös yksi ilmalämpöpumpun lisäarvo. Ilmalämpöpumpun lämmitysominaisuudella voidaan jatkaa mökkikautta kätevästi, varsinkin kun käytössä on etäohjain. Etäohjaimella voit viileämpään aikaan napsauttaa ilmalämpöpumpun päälle jo kotoa lähdettäessä. Mökille tultaessa ei tarvitse ensimmäiseksi ryhtyä tuvan lämmityspuuhiin, kun ilmalämpöpumppu on hoitanut asian puolestasi. Ilmalämpöpumpuissa on nykyään usein myös lämpötilan ylläpitotoiminto. Ylläpitotoiminnolla voi lämpötilan säätää pysymään +10 asteessa. Tällöin lämmittäminen on nopeampaa ja mökissä pysyy hyvä ylläpitolämpötila. Ylläpitotoiminto on kätevä myös silloin, kun olet poissa kotoa pitkiä aikoja esimerkiksi kesämökilläsi!

Lämmitettäessä ilmalämpöpumppu on erityisen kätevä, kun hyödynnetään samalla takkaa. Parhaimmassa tapauksessa saattaa tehokkaalla ilmalämpöpumpulla ja takan hyödyntämisellä selvitä koko talvesta ilman päälämmönlähteen käyttöä.

Kaiken kaikkiaan: Ilmalämpöpumppu on helppo ja edullinen tapa saada kustannussäästöjä ja lisätä asumismukavuutta. Ilmalämpöpumppu on ekologinen ja edullinen vaihtoehto kaikenlaisilla päälämmönlähteillä toimiviin taloihin.

 

Voit videolta katsoa yhteenvedon ilmalämpöpumpun hankinnan hyvistä puolista:

HubSpot Video

Lataa ilmalämpöpumpun ostajan opas 

 

Kysyttävää? Ota yhteyttä! Boschmyynti@fi.bosch.com palvelee sinua kaikissa lämpöpumppuihin ja lämmitykseen liittyvissä kysymyksissä!

Ilmalämpö

Jaa somessa