Paras säästö ilmalämpöpumpulla - 7 säästövinkkiä!

29 huhtikuuta, 2020

Tutustu helposti ilmalämpöpumppuun blogissa ja ota alta talteen vinkit parhaaseen säästöön!

 

Mitä ilmalämpöpumpusta kannattaa tietää?

Ilmalämpöpumppu koostuu kahdesta yksiköstä, ulko- ja sisäyksiköstä. Toisin kuin joskus luullaan, ilmalämpöpumppu ei ole ilmanvaihto, eli ilmalämpöpumppu ei tuo ulkoilmaa huonetilaan vaan kierrättää sisällä olevaa ilmaa. Huoneilma kuitenkin paranee huomattavasti ilmalämpöpumpun filtteröidessä epäpuhtauksia pois ilmasta. Ilmalämpöpumpun lämmitykseen ja viilennykseen luoma säästö perustuu ilmasta siirrettyyn lämmitysenergiaan, joka hyödynnetään ilmalämpöpumpun tekniikan avulla huoneilman jäähdytykseen. Mitä parempi hyötysuhde on, sitä paremmin ilmalämpöpumppu saa energian hyödynnettyä lämmityskäyttöön. Vinkkiemme avulla saat parhaan mahdollisen säästön saavutettua, sillä moni asia vaikuttaa lämmityksen

Muista valita ammattitaitoinen asennus!

Paras tapa saada suuri säästö ilmalämpöpumpusta on antaa ammattitaitoisen lämpöpumppuasentajan auttaa muunmuassa pumpun paikan valinnassa. Ulkoyksikkö asennetaan maatelineelle ulkoseinän viereen tai seinätelineelle ja yhdistetään sisäyksikköön kupariputkilla. Mitä lähemmäs toisiaan ulko- ja sisäyksikkö asennetaan, sitä edullisempi ja helpompi asennus yleensä on. Sisäyksikkö tulee sijoittaa avaraan tilaan, jotta lämpö pääsee leviämään mahdollisimman laajalle alueelle huonetilassa. Ammattitaitoisella asennuksella ja asennuspaikan valinnalla saadaan ilmalämpöpumpusta paras mahdollinen hyöty. Kokenut ilmalämpöpumppuasentaja auttaa parhaan sijoituspaikan löytämisessä.

 

Ilmalämpöpumppu sopii jokaiseen kotiin

Ilmalämpöpumppu sopii kaikenlaisiin koteihin päälämmitysjärjestelmästä huolimatta. Lämmitys- ja viilennysominaisuuksien ansiosta ilmalämpöpumpulla voidaan parantaa sisäilman laatua ja tehdä sisäilmasta miellyttävä. Lisäksi  ilmalämpöpumppu on paras energiaremontti, minkä sähkölämmitteisen omakotitalon asukas voi tehdä. Helpon asennuksen ja halvan hintansa ansiosta ilmalämpöpumppu on erinomainen vaihtoehto myös kesämökkien ja vapaa-ajan asuntojen lämmitykseen sekä viilennykseen. Etäohjaus ja ylläpitolämpötila -toiminnot ovat erinomainen lisä mökin varusteluun. Helppo tapa pidentää mökkeilykautta ja saada edulliset lämmityskustannukset!

 

Paras säästö saavutetaan monen asian summana

Ammattimaisesti asennettu ja sijoitettu järjestelmä vähentää lämmitysenergian käyttöä parhaimmillaan jopa 40%. Nykyisillä korkeilla energiahinnoilla ilmalämpöpumppu säästää hankintahintansa takaisin jopa 3-4:ssä vuodessa. Säästön määritteleviä tekijöitä ovat maantieteellinen sijainti, sisäyksikön oikea sijoittaminen ja asennuksen laatu. Lämpöpumpun omistaja voi myös itse vaikuttaa merkittävästi järjestelmällä saatavaan säästöön. Noudattamalla antamiamme seitsemää vinkkiä, saat investoinnillesi parhaan mahdollisen säästön ja nopeimman takaisinmaksuajan.

 

7 vinkkiä parhaan säästön saamiseksi:

 

  • Säädä päälämmitysjärjestelmän lämpötila 2–4 astetta ilmalämpöpumpun asetusarvoa matalammalle. Esim. patteritermostaatit 17–19 °C, lämpöpumppu 21 °C.
  • Pidä lämpöpumppu lämmityskaudella lämmityksellä ja jäähdytyskaudella jäähdytyksellä (ei automatiikalla)
  • Varmista jäähdytyskäytössä, ettei muu lämmitysjärjestelmä kytkeydy päälle, esimerkiksi ettei sähkölämmitteinen lattialämmitysjärjestelmä kytkeydy päälle jäähdytyksen aikana.
  • Sisäyksikön väärä puhallinnopeus voi heikentää COP-arvoa (Kts. Linkki COP-blogi). Mikäli laitteessa on automaattinen puhallinnopeuden säätö, käytä sitä.
  • Asenna sisäyksikkö tilaan, jossa sisäyksikön puhaltama ilma pääsee leviämään mahdollisimman esteettömästi. Pidä talon väliovia mahdollisimman paljon avoimina. Auki oleva ovi on ilmalämpöpumpun ystävä!
  • Muista puhdistaa sisäyksikön suodattimet kuukauden välein.
  • Takan käyttö yhdessä ilmalämpöpumpun kanssa on toimiva ratkaisu. Ilmalämpöpumppu levittää takan lämpöä isommalle alueelle tasoittaen lämpötilaeroja.

Lataa ilmalämpöpumpun ostajan opas

Ilmalämpö

Jaa somessa