Hanki maalämpö ilman lisäkuluja! Lue kuinka kuukausikulusi pysyvät samalla tasolla.

15 marraskuuta, 2019

 


Maalämpöjärjestelmän hankkimisessa voi kuukausikulun pitää samana kuin vanhalla järjestelmällä lämmitettäessä on kulunut pelkkään lämmittämiseen. Samalla rahalla kuin ennenkin saat siis "kaupan päälle" uuden lämmitysjärjestelmän. Katso video ja lue alta teksti ja esimerkkilaskelma!

Yhä useammalla omakotiasujalla on edessään vanhan lämmitysjärjestelmän uusiminen. Uuden hankintaa lykätään kuitenkin helposti tulevaisuuteen. ”Jospa vanha järjestelmä kestäisi vielä ensi talven yli?”

Lykkäämiselle on monia syitä, mutta yksi oleellinen syy on, että lämpöpumpun hankinta ei herätä kuluttajassa samanlaista tunnetta kuin esimerkiksi auton hankinta. Auton hankintaan liitetty voimakas tunne saa unohtamaan taloudellisen näkökulman. Lämpöpumpun hankinnalle taas löytyy vankat taloudelliset perusteet.

Lämpöpumpun hankintaa pyritään pääsääntöisesti perustelemaan saatavalla säästöllä. Aletaan laskemaan takaisinmaksuaikoja. Hankintaa tarkastellaan helposti ainoastaan taloudellisesta näkökulmasta, koska muita hankinnan mukanaan tuomia hyötyjä ei hankintaa tehdessä arvosteta yhtä korkealle. Kun autoa hankittaessa laitettiin ”silmät kiinni” taloudellisten laskelmien edessä, sukeutuu meistä lämpöpumppua hankittaessa matematiikan lehtoreita.

Voisiko lämpöpumpun hankintaa ajatella aivan uudella tavalla? Ei mietittäisikään hankintaa säästö- ja takaisinmaksuajan näkökulmasta. Onhan lämpöpumpun hankinnalla lukuisia muitakin perusteita kuin pelkkä säästö. Lämpöpumpulla pienennät hiilijalanjälkeäsi ja mikä tärkeintä, vaihtamalla vanhan lämmitysjärjestelmäsi uuteen ja moderniin lämpöpumppuun, säästyt turhalta stressiltä. Ei enää pelkoa laitteiston hajoamisesta tai ylimääräistä vaivaa öljyn tilauksesta tai puiden kantamisesta. Tämän lisäksi lämpöpumppu nostaa talon arvoa ja helpottaa talon myyntiä verrattuna vanhaan sähkö- tai öljylämmitykseen verrattuna.

Miltä kuulostaisi, jos voisitkin hankkia uuden ja modernin maalämpöjärjestelmän summalla joka aikaisemmin kului pelkkään vanhalla järjestelmällä lämmittämiseen? Luit aivan oikein. Miten tämä on mahdollista? Kaikki perustuu uuden järjestelmän tuottamaan säästöön. Uuden lämpöpumpun lämmityskulu ja järjestelmän takaisinmaksun kuukausierä on saman suuruinen kuin vanha lämmityskulu. Eli lompakostasi lähtevä rahasumma on täysin sama kuin vanhalla lämmitysjärjestelmällä, mutta käytössäsi on moderni, ekologinen ja helppokäyttöinen maalämpöjärjestelmä.

Tarkastellaanpa maalämpöpumpun hankintaa esimerkkilaskelman avulla.

  • Maalämpöjärjestelmän Hankintahinta: 17 000 euroa
  • Vanha lämmityslasku: 3000 euroa/vuosi
  • Uusi maksusuunnitelman mukainen kulu (lainan/rahoituksen kk-osuus): 173 euroa/kk = 2076 euroa/vuosi
  • Uusi lämmityskulu: 892 euroa/vuosi
  • Rahoituskululu + uusi lämmityskulu: 2968 euroa/vuosi
  • Säästöä tuli 32 euroa / vuosi

Vanhan lämmitysjärjestelmän vaihto uuteen ja luontoystävälliseen maalämpöjärjestelmään toi siis lisämenojen sijaan hieman säästöjä. Lompakosta lähtevä rahasumma pysyi lähes samana kuin vanhalla öljykattilalla lämmittäessä ja lisäksi saatiin uusi ja ekologinen lämmitysjärjestelmä.

 


 

Maalämpö

Jaa somessa