Kuusi hyvää syytä valita maalämpö

2 huhtikuuta, 2019

Maalämpöjärjestelmän hinnan kuullessasi saatat säpsähtää sen suhteellisen korkeaa hintaa. Vai pitäisikö sanoa hintamielikuvaa? Todellisuudessa kun mietit asiaa hieman pidemmälle, maalämmöstä saadut säästöt sekä muut hyödyt ovat alkukustannukseen verrattuna suuria.  Lisäksi kotitalousvähennyksellä ja muilla lämmitysjärjestelmän vaihtoon ja hiilijalanjäljen pienentämiseen liittyvillä tuilla pienennät todellista kustannusta ennestään!

Tutustu alta erinomaisiis syihin valita maalämpö kotisi lämmitysjärjestelmäksi!

Kuusi syytä maalämmön valintaan:

1. Säästö

Hyödyntämällä maalämpötekniikkaa säästät merkittävästi lämmityskuluissa.

Patteriverkostolla lämmityskustannukset putoavat noin kolmannekseen ja lattialämmityksellä noin neljännekseen verrattuna vanhaan lämmitysjärjestelmään.

2. Kotitalousvähennys tai muut tuet

Hyödyntämällä kotitalousvähennyksen voit vähentää osan kuluista verotuksessasi kotitalousvähennyksenä. Kotitalousvähennys on maksimissaan 2400e per henki vuodessa, joten pariskunta voi saada vähennystä 4800 euroa vuodessa. Huom. oheiset määrät ovat vuoden 2019 lukuja.

17 500 euron maalämpöinvestoinnista on työn osuus n. 8 000 euroa. Tuosta summasta pariskunta saa palautusta 50 %:a eli 4 000 euroa. Omavastuuosuus on 100 euroa/hlö, joten nettopalautus on 3 800 euroa. Maalämpöjärjestelmän todellinen hinta onkin vain 13 700 euroa.

Voit laskea kotitalousvähennyksen helposti näin:

(Työn osuus euroa x 0,5) – omavastuu 100 tai 200 euroa =  kotitalousvähennys euroina.

 

Kotitalousvähennyksen lisäksi on tarjolla myös valtion energiatuki ja öljylämmityksen vaihtajan tuki. Tutustu tukiin:

- Energiatuki -tietopaketti

- Öljylämmityksen vaihtajan tuki

3. Asunnon arvonnousu

Maalämpöjärjestelmä nostaa talon arvoa sekä helpottaa ja nopeuttaa talon myyntiä, kun myyjällä on esittää ostajalle talon edulliset lämmityslaskut. Maalämpö on myös helppokäyttöinen ja varmatoiminen ratkaisu, mitä moni asunnon ostaja arvostaa. Nopea myyntiaika takaa myös asunnosta saatavan parhaan mahdollisen myyntihinnan.

Maalämpö ostajan opas

4. Ympäristöteko

Maalämpö on uusiutuvaa energiaa ja siksi ympäristöystävällinen ratkaisu. Valitsemalla maalämmön pienennät myös hiilijalanjälkeäsi. Maalämpö on yksi suositelluista lämmitysmuodoista oman henkilökohtaisen hiilijalanjäljen pienentämiseen.

5. Huoleton ja vaivaton ratkaisu

Oikein mitoitettu ja asennettu maalämpöjärjestelmä on käytössä huoleton ja vaivaton ratkaisu. Sähkölaskut ovat pieniä eikä laitteisto vaadi asukkaalta erityisen suuria huoltotoimenpiteitä. Osta maalämpöpumppu ammattimaiselta asennusliikkeeltä, jolloin laite toimii täydellisesti ja antaa sinulle parhaat mahdolliset säästöt. Suosi laitevalmistajien suosittamia jälleenmyyjiä ja asennusliikkeitä. Näin järjestelmä on toimiva pitkälle tulevaisuuteen ja säästyt ylimääräisiltä huoltokuluilta sekä saavutat parhaan mahdollisen säästön.

6. Jäähdytys

Porakaivolla varustettua maalämpöjärjestelmää voi hyödyntää talon viilentämiseen. Tämän ns. ”maakylmän” hyödyntäminen on erittäin edullinen tapa viilentää taloa kesäkuumalla. Voit tutustua maakylmään esimerkiksi Bosch Lämpötekniikan Youtubessa!

Tutustu maalämpöpumpulla saamaasi säästöön oheisella videolla!

 

HubSpot Video

Lataa maalämpöpumpun ostajan opas

 

Maalämpö

Jaa somessa