Lämpöpumpun asentaminen ajoissa säästää selvää rahaa

4 kesäkuuta, 2019

Lämpöpumpun valitsemisen tulisi olla itsestään selvyys, kun valitaan lämmitysjärjestelmää.  Lämpöpumppua valittaessa yleensä vertaillaan lämpöpumpun ominaisuuksia ja valitaan itselle sopiva vaihtoehto asiantuntijan avulla. Uudisrakentaja uhraa yllättävän vähän aikaa lämmitystavan valintaan, jos verrataan esimerkiksi aikaan, joka kuluu keittiön valintaan. Molemmat ovat arvokkaita hankintoja, jotka vaikuttavat huomattavasti asumismukavuuteen, mutta keittiö on eri tavalla näkyvissä ja aktiivisessa käytössä, jonka vuoksi se menee usein tärkeysjärjestyksessä lämmityksen ohi. Tärkeää on ymmärtää lämmityksen olevan asia, josta ei kannata tinkiä. Lämpö ja kuuma vesi ovat kuitenkin meille erittäin tärkeitä asioita. Ne vaikuttavat asumismukavuuteen huomattavasti.
Uudisrakentajan kannattaa miettiä tarkasti, milloin lämmitys voidaan asentaa. Yleensä asumisen kannalta tärkeät tilat tehdään valmiiksi, jonka jälkeen teknistä tilaa aletaan levyttämään, maalaamaan, jne. Jos uhrataan hieman ajatuksia kokonaisuutta ajatellen, niin tila johon lämmityslaite tulee kannattaisi rakentaa ensimmäiseksi, jotta taloon saadaan lämpö päälle. Tämän järjestyksen edut ovat huomattavat. Lattiavalu saadaan nopeammin kuivaksi, kosteudesta päästään nopeammin eroon sekä saadaan merkittävä taloudellinen säästö. Rakentajan tulee ymmärtää, että talon lämmittäminen rakennuspuhaltimilla ei ole ekologista eikä taloudellisesti järkevää. Jo rakennusvaiheessa saavutetaan merkittävä säästö, kun lämpöpumpulla aletaan lämmittää jo varhaisessa vaiheessa.

HubSpot Video

Rakentajille aika on rahaa. Oheisesta videosta käy ilmi uudenlainen lähestymistapa lämpöpumpun asentamiseen. Bosch Lämpömestari-yrityksen Geotalot Oy:n Sami Aro on kehittänyt rakentajille vaihtoehdon, miten työmaalla säästetään aikaa asennuksessa. Valmis moduuli nostetaan paikalle ja kytketään lattialämmitykseen. Moduuli on kytketty valmiiksi varaajaan, johon voidaan liittää mm. vesitakka ja aurinkolämpö. Moduulissa on valmiina sähkökytkennät. Moduulista voidaan myös ottaa mm. työmaa-aikainen sähkö. Videon esimerkkikohteeseen tulee mm. aurinkosähkö-kenttä, joten lämpöpumpun toimintaa ohjataan myös aurinkosähkön ehdoilla.

Moduuli on hyvä esimerkki nopeasta asennustavasta, jolla säästetään merkittävästi jo rakennusajan sähkökuluissa ja tietenkin asumisajan energiakustannuksista. Konseptissa kaikki pienetkin yksityiskohdat on otettu huomioon.

 

Asiantuntevaa apua lämpöpumpun valintaan ja laadukkaan asennuksen saat Bosch Lämpömestareilta. Lämpömestarit ovat lämmitysalan ammattilaisia, joilta saat lisäksi huipputakuun Bosch-lämpöpumpuille! Lähetä yhteydenottopyyntö ja Lämpömestari auttaa sinua lämpöpumpun valinnassa!

Maalämpö | Ilmavesilämpö | Ilmalämpö

Jaa somessa