Miksi hankkia maalämpö kerrostaloon tai rivitaloon? Lue asiakastarinat

22 elokuuta, 2023

Kaukolämmön hintojen noustessa moni taloyhtiö pohtii lämmitysjärjestelmän vaihtamista maalämpöön, eikä ihme. Maalämpö on päästötön, uusiutuva ja käyttökustannuksiltaan edullinen lämmitysmuoto, joka sopii sekä kerrostaloon että rivitaloon erinomaisesti. Lue asiakastarinat!

Suomalaisissa kaupungeissa kaukolämpö on perinteisesti ollut suosittu lämmitystapa. Ongelma on, että monilla paikkakunnilla se tuotetaan fossiilisilla polttoaineilla, jolloin ilmastokuormituksen lisäksi myös lämmityskustannukset ovat nousseet.

Lämmitysjärjestelmän muutosta vauhdittaa erityisesti Suomen hallitusohjelman tavoite fossiilivapaasta polttoaineiden käytöstä lämmityksessä vuoteen 2030 mennessä. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla omakotitaloasujien lisäksi yhä useampi isompikin taloyhtiö harkitsee siirtymistä maalämpöön. Ja miksi ei, maalämpö sopii sekä kerrostaloon että rivitaloon. 

Maalämpö on ekologinen lämmitysmuoto - päästöt jopa nolliin

Maalämpötalon energia tulee pääsääntöisesti omasta pihasta, jonne on porattu lämpökaivot.

Maalämpöpumppujen kompressorien pyörittäminen vaatii sähköä, mutta se voidaan tuottaa uusiutuvalla energialla, jolloin talon lämmityksen C02-päästöt ovat 0g.

Edulliset käyttökustannukset 

Kerrostalon ja rivitalon energiankulutus ja -kulut koostuvat pääsääntöisesti lämmityksestä. Maalämpöjärjestelmän hankintahinta on korkeampi kuin kaukolämmön, mutta käyttökustannuksissa voidaan saada merkittävä säästö. Maalämpöjärjestelmän kohtuullisia käyttökustannuksia voidaan vielä leikata esim. aurinkosähköjärjestelmällä 

Maalämpöön siirtymistä tuetaan avokätisesti

Asumisen rahoittamis- ja kehittämiskeskus ARA avustaa energiatehokkuutta parantavia korjaushankkeita vuonna 2023 lähes 100 miljoonalla eurolla. Vuodesta 2020 lähtien avustusta on myönnetty tähän mennessä yhteensä 145 miljoonaa euroa, josta valtaosa eli noin 135 miljoonaa euroa on myönnetty asuntoyhtiöille ja ARA-yhteisöille. 

Energia-avustus on vauhdittanut erityisesti öljylämmityksestä luopumista, lämpöpumppujen ja lämmöntalteenottojärjestelmien asentamista, ikkunaremontteja ja vedensäästötoimia.

Lue lisää energia-avustuksesta täältä.  

Lue tarinat siitä, miten kerrostalot eri puolella Suomea säästivät siirtymällä päästöttömään ja edulliseen maalämpöön. 

Maalämpö puolitti kerrostalon lämmityskustannukset Lappeenrannassa

Saimaan rannalla sijaitseva asunto-osakeyhtiö Lappeenrannan Saimaanvälke päätti vaihtaa lämmitysjärjestelmän ekologisempaan ja edullisempaan. 33 asunnon kerrostalo on lämmennyt vuodesta 2019 maalämmöllä ja taloyhtiön lämmityskustannukset ovat pudonneet puoleen. 

Lue asiakastarina tai katso video

Maalämpöön siirtyminen pudotti Nuottapolku 9:n lämmityskustannukset puoleen

Vuonna 1937 valmistunut Nuottapolku 9 on funkkistyylinen kerrostalo Helsingin Munkkiniemessä. Vuonna 2020 taloyhtiö päätti irrottautua kaukolämmöstä ja vaihtaa lämmitysmuotonsa ekologiseen ja edulliseen maalämpöön. 

Maalämpö täytti odotukset: Lämmityskustannukset taloyhtiössä puolittuivat.  

Lue asiakastarina tai katso video!

 

 

Tutustu Boschin maalämpöratkaisuihin

Maalämpö | Hiilijalanjälki

Jaa somessa