Naapurin esimerkki ja 600 euron sähkölasku johtivat lämmitysjärjestelmän vaihtoon

8 helmikuuta, 2016

Kohde: OKT, 200 m2

Aikaisempi lämmitysjärjestelmä: Yösähkövaraaja 3m3

Aikaisempi kulutus: 32000kWh/v + taloussähkö 5000kWh

Uusi järjestelmä: Bosch Compress 5000LWM 11 liitettynä yösähkövaraajaan. 

Milloin aloitte miettimään lämmitysjärjestelmän vaihtoa?

Ensimmäinen ajatus asiasta kävi mielessä, kun naapuri vaihtoi täsmälleen samanlaisen lämmitysjärjestelmän maalämpöön. Toden teolla asiaa alettiin harkita viime talvena sähkölaskujen ollessa 500 – 600 euroa /kk.

”Murisin ja murisin sähkölaskusta kunnes näimme lehdessä ilmoituksen Myyrmäen Omakotitalomessuista. Messuilla sain vihdoin vaimoni vakuutettua ajatuksesta maalämpöön siirtymisestä. Vaimoni antoi ns. hiljaisen suostumuksen asialle,” Kyösti kertoo nyt hymyssä suin.

Omakotitalomessut

Lähdimme tutustumaan tarjontaan ja etsimään yritystä, joka on kiinnostunut meidän tarpeistamme. Osa myyjistä oli mielestämme hieman ”tyrkkyjä” ja ylimyivät, josta en pidä,” Verena sanoo ja jatkaa ”Torilla sen hyväksyn, mutta en maalämpöä hankkiessani.”

Onneksi messuilla oli myös yrityksiä, joista jäi hyvä, palveleva ja asiakaslähtöinen mielikuva. Näiltä yrityksiltä pyysimmekin yhteydenottoa messujen jälkeen.

Tarjouspyyntiprosessi, Kodin Lämpötekniikka ja Bosch

”Kaiken kaikkiaan saimme viisi tarjousta. Kodin Lämpötekniikka nousi palvelullaan ja nopeilla vastauksillaan yhdeksi mielenkiintoisimmaksi vaihtoehdoksi. Lisäksi minua jo alun perin kiehtoi ajatus Boschin lämpöpumpusta, koska olen intohimoinen FC Bayern Münchenin ja Saksan jalkapallomaajoukkueen kannattaja,” Kyösti kertoo.

Verena jatkaa: ”Myös se, että Bosch on vanha tunnettu merkki, painoi vaakakupissa. Koska tuotetarjonta oli hintatasoltaan suhteellisen samalla tasolla, koimme saavamme vähän ekstraa samalla hinnalla.”

Lopussa meillä oli kaksi vaihtoehtoa jäljellä. Kysyimme molemmilta yrityksiltä saman viimeisen teknisen kysymyksen. Kodin Lämpötekniikalta saimme vastauksen muutamassa tunnissa, toiselta emme lainkaan. Toimittaja oli näin päätetty. Kodin Lämpötekniikan palvelu jatkui tasaisena loppuun asti.

Poraustyö

Muutaman päivän sisällä päätöksestä Talman energiaporaus otti meihin yhteyttä ja sovimme porausajankohdasta. Poraus sujui mallikkaasti ammattitaidolla. Runsaan vedentulon takia meille porattiin yhden kaivon sijasta kaksi kaivoa ja poraus hieman viivästyi. Poraus oli kuitenkin suoritettu 1,5 päivässä. Porauksen jälkeen paikat siistittiin eikä kaivon sijaintia pystyisi määritellä, ellei tietäisi missä se sijaitsee. Pieni pelkomme siitä, että istutukset kärsisivät, oli siis aiheeton.

Miten varsinainen asennustyö sujui?

Asennustyö hoitui hyvin ja ajallaan. Aikaa asennukseen kului 1,5 päivää. Asentajan työ oli erittäin luottamusta herättävää. Meille jäi asentajasta asiansa osaava mielikuva. Jos esitimme asentajalle kysymyksen, hän vastasi siihen auliisti. Asentajalta saamamme palvelu jäi erityisesti mieleemme.

Mitkä olisivat kolme kultaista ohjetta tuleville maalämpöä harkitseville?

  1. Kerätkää tietoa ja ottakaa selvää asioista.
  2. Valitkaa käyttäjäystävällinen järjestelmä.
  3. Luottakaa hyvään palveluun. Halvin ei ole aina halvin.

”Voimme suositella Kodin Lämpötekniikkaa ja Talman energiaporausta. Kaikki sujui vaivattomasti. Tällainen All inclusive -paketti on varmasti muillekin hyvä vaihtoehto, kun ei tarvitse itse huolehtia luvista yms. Erityiskiitoksen saa myös Talman energiaporauksen Sari Pykäläinen. Hän piti meitä jatkuvasti ajan tasalla eteen tulevista asioista.”

Maalämpö

Jaa somessa