Näin parannat sisäilman laatua vanhassa omakotitalossa!

5 maaliskuuta, 2020

Vanhoissa taloissa sisäilmaongelmat ovat yleisiä. Lue vinkki, miten voit helposti parantaa sisäilman laatua vanhassa omakotitalossa!

Sisäilman laatu ja sen merkitys ihmisten hyvinvoinnille on ollut paljon uutisotsikoiden aiheina viime vuosina. Otsikoihin ovat nousseet huono rakentamisen laadun seuraukset, kuten homekoulut.

Pahimmillaan huono sisäilma aiheuttaa ihmisille elinikäisiä terveydellisiä haittoja ja erittäin suuria kustannuksia yhteiskunnalle.

Terveellinen sisäilma sen sijaan lisää asukkaiden hyvinvointia, terveyttä ja energisyyttä. Sisälämpötilalla, ilmanlaadulla ja kosteustasapainolla on iso merkitys yleiselle hyvinvoinnillemme.

 

Lämmön talteenotto IV-kanavilla

Vanhoissa omakotitaloissa ei ole moderneja ilmanvaihtojärjestelmiä, joilla sisäilman laatua voitaisiin ylläpitää optimaalisella, terveyttämme edistävällä ja ylläpitävällä tasolla. Vanhan talon ilmanvaihdon parannustoimet ovat lisäksi suhteellisen haastavia toteuttaa käytännössä. Ilmanvaihtokanavisto on erittäin hankala ja usein mahdoton asentaa vanhaan taloon jälkikäteen. Korkea työn osuus nostaa investointikustannuksia ja tärkeä hanke kariutuukin usein kulujen karatessa käsistä.

 

Poistoilma raitisilmaventtiileillä

Vanhoissa taloissa raitis ilma johdetaan sisälle tyypillisesti raitisilmaventtiileillä ja vanha käytetty huoneilma poistetaan ulos poistopuhaltimella. Edellä mainittu tapa aiheuttaa kaksi haastetta:

 

  1. Sisään tuleva ilma aiheuttaa kylmillä ilmoilla vedon tunnetta ja vedon seurauksena lattiat saattavat tuntua kylmiltä.
  2. Poispuhallettavan ilman lämpö menee hyödyntämättömänä ”harakoille”

Tämä on energian tuhlausta ja heikentää osaltaan asumismukavuutta!

 

 

 

RATKAISUNA ONGELMIIN BOSCHILTA:

Lämmöntalteenotto ilman kanavistoa - Bosch Vent 2000

Vent_2000_koko_setti

HYÖDYT:

  • Helppo asentaa
  • Edullinen investointi ja käyttö
  • Ei vedon tunnetta
  • Tasainen ja lämmin huoneilma
  • Huoneilman laatu paranee
  • Kosteus ei tiivisty rakenteisiin (-> Hyöty rakennukselle)

Katso videolta, miten se toimii!

Yksiköt asennetaan aina pareittain, jotta ilmanvaihdon tasapaino säilyy. Puhallin 1 poistaa sisäilmaa ja lämmittää talteenottokennon. Puhallin 2 puhaltaa raikasta ulkoilmaa sisään ja poiston aikana keraamiseen talteenottokennoon varastoitunut huonelämpö siirtyy sisäilmaan. Puhaltimien puhallussuunta vaihtuu minuutin välein tuoden jatkuvasti uutta raikasta ja lämmitettyä ilmaa huonetilaan.

 

Nousiko sinulle kysyttävää? Autamme mielellämme!

Ota yhteyttä!

 

 

 

 

Maalämpö | Ilmavesilämpö | Ilmalämpö

Jaa somessa