Paljonko ilma-vesilämpöpumppu maksaa?

12 maaliskuuta, 2019

Ilmavesilämpöpumpun hinta kertoo laadusta. Lue vinkit laadukkaan ilmavesilämpöpumpun valintaan ja katso mistä ilmavesilämpöpumpun hinta koostuu.

 

LämmitysjärjesteJUBO_Titel_6000_AW_03lmän valintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten uuden järjestelmän hinta, saavutettava säästö, ekologisuus, asumismuoto ja lämmönjakojärjestelmä. Bosch on kirjoittanut lämmitysjärjestelmän valintaoppaan, joka auttaa sinua oikean lämmitysjärjestelmän valinnassa. Opas on ladattavissa ilmaiseksi tästä linkistä.

Kun lämmitysjärjestelmän valinnassa on päädytty ilmavesilämpöpumppuun, tulee lisäksi päättää, minkälainen ilma-vesilämpöpumppu on omiin tarpeisiin paras. Järjestelmien laatuerot ovat merkittäviä ja ne näkyvät myös ilmavesilämpöpumppujen hinnoissa. Minkälaisia ominaisuuksia laadukkaimmat ilmavesilämpöpumput pitävät sisällään ja minkälaisia hyötyjä saavutat isommalla investoinnilla?

 

Esimerkkikohde: OKT, öljykattila, kulutus 3m^3

Saneerauskohteeseen ilmavesilämpöpumpun hinta vaihtelee asennettuna jotakuinkin 10 000 ja      15 000 euron välillä.

Ilmavesilämpöpumpun hintaan vaikuttavat monet tekijät. Ilmavesilämpöpumpun hankinnassa kannattaa kiinnittää huomiota järjestelmän koko elinkaaren aikana syntyviin kustannuksiin sekä laadukkaampien osien mukanaan tuomaan toimintavarmuuteen. Laadukkaaseen ilmavesilämpöpumppuun investoiminen takaa järjestelmälle pidemmän elinkaaren, paremman säästön, paremman ulkonäön ja hiljaisemman käyntiäänen.

 

 

 

 

HubSpot Video
 

 

Laadukkaan ilmavesilämpöpumpun edut ja hyödyt:

  1. Valmistusmaa kertoo paljon tuotteen laadusta. Suosi lähellä tehtyä!

Hyöty: Lähellä suunniteltu ja valmistettu on paras vaihtoehto pohjoisen olosuhteisiin.

 

  1. Ulkoyksikön runkorakenne, esim. puristettu polypropeeni, on tehty suojaamaan tekniikkaa pohjoisen rajuilta säävaihteluilta. Edullisissa malleissa runkorakenne on pelkkä pelti.

Hyöty: Tekniikan pitkäikäisyys ja toimintavarmuus, hiljainen käyntiääni, helppo huoltaa

  1. Ilmavesilämpöpumpun energiatehokkuus vaikuttaa hintaan. Tehokas pumppu on A++ tai A+++ energialuokitettu.

Hyöty: Saavutat parhaan mahdollisen säästön.

 

  1. Ilmavesilämpöpumpussa on uusinta tekniikkaa, esim. inverter-kompressori, joka säätää tehoaan tarpeen mukaan.

Hyöty: Saavutat parhaan mahdollisen säästön.

 

  1. Ilmavesilämpöpumpun ulkoyksikkö on varustettu sulatusvesivesialtaalla, joka on integroitu ulkoyksikköön. Ulkoyksikkö on siten asennettavissa ilman perinteistä maatelinettä, joka ei ulkonäkönsä puolesta ole paras ratkaisu.

Sulatusveden jäätyminen on estetty automatiikalla. Sulatus tapahtuu sähkövastuksella, joka on päällä vain sulatuksen aikana. Sulatusvesi ohjataan hallitusti haluttuun paikkaan välttäen sen valumista talon kivijalalle.

Hyöty: Saavutat parhaan mahdollisen säästön, tyylikäs ulkonäkö, talon rakenne ei vaurioidu

 

  1. Älykäs ulkoyksikön sulatus. Edullisimmissa lämpöpumpuissa sulatus tapahtuu niin, että talon lämmitys ohjataan sulattamaan ulkoyksikköä, jolloin talon lämmittäminen katkeaa. Laadukkaissa lämpöpumpuissa ulkoyksikkö sulatetaan +5 asteeseen saakka puhaltimella jolloin talon lämmitys jatkuu sulatuksen aikana.

Hyöty: Saavutat parhaan mahdollisen säästön.

 

  1. Ulkoyksikön piirikortit ovat säältä suojassa. Piirikorttien suojakotelo suojaa sähköosia kosteudelta.

Hyöty: Toimintavarmuus ja pitkäikäisyys.

 

  1. Hiljainen käyntiääni.

Hyöty: Rauhallinen asuinympäristö.

Lataa ilma-vesilämpöpumpun ostajan opas

Ilmavesilämpö

Jaa somessa